Home >> Oplossingen >> LED schermen

Wat is er mogelijk met LED schermen? Een klein overzicht

AV Point levert voor de BENELUX diverse oplossingen op het gebied van LEDwalls, LED videoschermen,  digitale reclamemasten, reclamezuilen met bewegende lichtreclame. Elk merk heeft zijn specifieke doelgroep. Het kan worden toegepast voor commerciële doeleinden zoals dynamische reclamezuilen, informatieschermen of digitale reclamemasten voor snelwegreclame of winkelcentra, of tijdelijk als groot videoscherm tijdens evenementen.

Merken als Mitsubishi LED, Lighthouse LED, Barco LED, en OEM LED zijn veel gebruikte namen op dit vlak. AV Point levert Led videowalls van 2 to 200 m2 uit voorraad. Om u een indruk te geven van wat de mogelijkheden zoal zijn, hebben wij hieronder een kleine samenvatting gemaakt met voorbeelden.


Modulaire Ledwall

De modulaire Ledwalls zijn flexibel inzetbaar voor tijdelijke evenementen. De LED panelen zijn voorzien van handvaten voor transport. Tevens is in het LED paneel een versterkte kooiconstructie aangebracht met verstevigde bevestigingspunten om het scherm te kunnen bevestigen in een truss of aan een dakconstructie.

De voordelen zijn;
  - Eenvoudig in elke vorm en afmeting te gebruiken
  - Compact modulaire units
  - AV Point beschikt over een permanente grote voorraad LED schermen ongeacht het gewenste formaat.      
  - De waterdichte units zijn ook voor buiten geschikt (outdoor)


Enkele voorbeelden van LED schermen in verschillende afmetingen toegepast;

XL LED scherm bij indoor evenement                                   LED Scherm bij outdoor evenement
Ahoy Rotterdam. Lees meer >>                                                André Rieu Vrijthof Maastricht. Lees meer >>

LED XL screen formaat 220m2              Outdoor LED screen

 
LED scherm als LED boarding                                                LED scherm als decor voor VJ

Roda JC Kerkrade. Lees meer >>                                           Dance Evenement. Lees meer >> 


LED Boarding Sport              AV Point LED Scherm Decor bij Alcatrazz

Gebogen Ledscreen / Curved Ledscreen

De nieuwe generatie Ledscreens zijn transparant, buigbaar en lichtgewicht. De transparante LED geeft een ruimtelijk karakter en geeft architectonisch een enorme vrijheid en is een inspiratiebron voor iedere kunstenaar. Het is bovendien uitermate geschikt voor vaste installatie aan gevels, reclamemasten of billboards.

LEDwall en LED Curtains/ LED Lamellen


Bij Ledwalls met grotere afmeting wordt vaak gebruik maakt van deco Led, ook wel LED lamellen of LED curtains genoemd. Deze zijn lichter, transparant (je kunt door de LED panelen heen kijken) en hebben vaak een resolutie van pitch 25 of pitch 40. Door de lagere resolutie is het paneel goedkoper te produceren en dus ook goedkoper in aanschaf en goedkoper in huurprijs. Het wordt vaak toegepast in grote decors. Hoe meer LED panelen gebruikt worden, hoe hoger de resolutie. Zie hieronder een voorbeeld van een Deco LED wall ontwerp als showdecor.

LED Videowall / Floor / Matrix 


Een LED dansvloer, LED licht plafond of LED wand panelen zijn voorbeelden van video Matrix. Video matrix is een LED concept waarbij de leds geintegreerd zijn in de LED modules achter een krasvaste plaat. Deze kan rechtop tegen een wand of vlak op de vloer geplaatst worden.

Voordelen van LED video Matrix;
- Lange levensduur en dus weinig onderhoudkosten
- Slag en krasvast
- Eenvoudig als ledwand of ledvloer te plaasten
- Ideaal als verlichte dansvloer met video beelden / impressies en logo's

AV Point is specialist op het gebied van huur, koop, lease en onderhoud van LED screens, LED reclamemasten, billboards en bewegende lichtreclame.

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier of bel +31(0)45-5230606

Ledwall specificaties                       

Interactieve LED vloer;